CNBC: s Jim Cramer förklarar varför han köpte mer Bitcoin runt $ 17.000-nivå


0
Categories : Bitcoin

På fredagen (11 december) förklarade den tidigare hedgefondsförvaltaren Jim Cramer under en intervju varför han tidigare köpt mer Bitcoin.

Cramer är värd för CNBC-showen “ Mad Money w / Jim Cramer „

Han är också medförankrare för CNBC: s “ Squawk on the Street „, samt en av grundarna av finansnyhetswebbplatsen TheStreet .

Den 7 juni 2017 , när Bitcoin handlade med cirka 2 800 dollar, efter att ha fått höra på „Squawk on the Street“ att Business Insider-vd Henry Blodget hade förutspått att Bitcoin en dag skulle vara värt 1 miljon dollar, så svarade Cramer:

”Jag tror att det [Bitcoin] kan [nå $ 1 miljon] eftersom de europeiska bankerna frenetiskt försöker köpa dem så att de kan betala av ransomware. Det är ett kortsiktigt sätt att kunna hantera cybersäkerhet. Det är sättet att löna skurkarna. “

Men den 14 augusti 2018 , vid en tidpunkt då Bitcoin precis hade fallit under $ 6 000-nivån, fick vi reda på att Cramer hade gått från att vara superhumorisk till baisseartad:

“ Jag tror att tidvattnet har vänt sig mot det … Jag säger inte att tiden har gått, men det finns en uppfattning att solen verkar gå ned. “

Den 10 september berättade Anthony Pompliano (aka „Pomp“), som är en av grundarna av Morgan Creek Digital samt värd för “ The Pomp Podcast „, sina nästan 370 000 följare på Twitter att han hade övertygat Cramer att köp lite Bitcoin (tydligen under en podcastintervju nyligen med Cramer):

På fredag berättade Cramer för Katherine Ross, en korrespondent för TheStreet att han just hade köpt mer Bitcoin och fortsatte med att förklara varför:

”Ja, jag kände precis att tillbaka på $ 17 [k] verkade som en anständig nivå, och jag kommer att köpa – som jag brukar göra – när något kommer ner. Jag blir större och större och större.

”Jag tror bara att du vill diversifiera till alla möjliga tillgångsslag. Jag har guld. Jag kommer att diversifiera till lite Bitcoin – inte en stor position för mig – men det är verkligen viktigt att vara diversifierad, och Bitcoin är en tillgång och jag vill ha en balans mellan tillgångarna. ”