India overgår Kina i Peer-to-Peer Bitcoin-handelsvolum


0
Categories : Bitcoin

Kina har alltid vært foran resten når det gjelder adopsjon av blockchain og cryptocurrency.

Imidlertid når det gjelder peer-to-peer Bitcoin-volumer, får nasjonens nabo India mye fart

Indias sentralbank, Reserve Bank of India (RBI), hadde lagt et fullstendig forbud mot kryptovalutaer som forhindret banker og økonomiske intuisjoner fra å håndtere alt relatert til kryptovalutaer. Helt siden forbudet ble innført, har landets likemennemarked økt tempoet da kryptoentusiaster så etter måter å komme seg rundt forbudet.

Forbudet ble imidlertid opphevet tidligere i år etter at landets høyesterett forkastet RBIs avgjørelse. Dette åpnet veien for nasjonen å bli med i kryptotrenden, og siden den gang har nasjonens kryptoøkonomi blomstret.

Fra nå av er India og Kina sammen ansvarlige for 33% av bitcoin peer to peer (p2p) handelsvolum i følge en rapport fra krypto- og blockchain-analysefirmaet Arcane Research. Mer nylig har India overgått Kina.

Flere faktorer bak dette

Helt siden forbudet ble opphevet, har handelsvolumene i Bitcoin Bank økt med mer enn 87%, og markerte India som en av de fremvoksende kryptovaluta-hotspots. Det kan være et par grunner bak den monumentale oppgangen, og en av de grunnleggende årsakene til et tredjeland er inflasjon.

India opplever en høy inflasjon på 7,6%, med at Indian Rupees (INR) stadig mister verdi mot dollar, selv om sistnevnte svekker seg selv.

Dette kan kombineres med at nasjonen er en enorm pengeøkonomi, med overføringer på 83 milliarder dollar sendt i 2019, og utgjør 2,9% av BNP, som ligger nær $ 3 billioner. Noen av disse transaksjonene kan behandles med bitcoin for å gjøre prosessen billigere og raskere.

Nasjonen gjennomgikk også demonetisering tilbake i 2016, noe som resulterte i lange køer i minibanker da høyverdige sedler ble trukket tilbake i store summer. Dette scenariet kan også ha gjort kryptovalutaer til et tiltalende alternativ.

I utviklingsland som India har mange ikke bankkontoer; bitcoin åpner tilgang til den globale digitale økonomien, og bringer India inn på scenen.

I tillegg er nasjonen også verdens outsourcing-senter for koding, og den har derfor allerede et godt grunnlag når det gjelder å utnytte teknologiske innovasjoner som kryptovalutaer og blockchain.

Alle disse faktorene kan bidra til veksten av landets bitcoin-økonomi, og det er ikke overraskende. De fleste land i tredje verden har sett stor etterspørsel etter kryptovalutaer, med Bitcoin som den mest populære blant alle.